Vakbond LBC: "d'Ieteren zet langdurig zieken bij het huisvuil"

De christelijke vakbond LBC heeft actie gevoerd bij de hoofdzetel van autodistributeur D'Ieteren in Erps-Kwerps. Volgens de vakbond zijn de werknemers bij D'Ieteren ongerust omdat er opnieuw een langdurig zieke collega ontslagen is. De actievoeders kropen met een thermometer in de mond in een vuilniszak. "Want D'Ieteren zet langdurig zieken bij het groot vuil", zegt Tina De Greef van de LBC.

"Wij hebben weet van een tiental dossiers waarin een langdurig zieke, wanneer die terug wil gaan werken omdat ie opnieuw arbeidsgeschikt verklaard is, door d'Ieteren ontslagen wordt, omdat er zogezegd geen aangepast werk wordt gevonden", zegt De Greef. "Wat wij heel ongeloofwaardig vinden voor een bedrijf dat ongeveer 1.700 mensen tewerkstelt."

Ongerustheid en willekeur

"Voor sommige werknemers wordt wel een andere tewerkstelling gevonden. Wat de werknemers een gevoel van willekeur en ongerustheid geeft",  zegt Tina De Greef.

Verder overleg met de directie is er niet gepland. "De directie blijft bij haar standpunt. Voor ons zit er dus niets anders op dan opnieuw actie te voeren als er weer langdurig werklozen aan de deur gezet worden."