1 dokter gedood bij schietpartij in ziekenhuis New York, dader is dokter en ex-werknemer

In New York zijn zeker een dode en verschillende zwaargewonden gevallen toen een schutter het vuur opende in een ziekenhuis. De dader heeft daarna kennelijk zichzelf doodgeschoten. De schutter blijkt een dokter te zijn die vroeger nog in het ziekenhuis heeft gewerkt.

De schutter sloeg rond 20.45 uur Belgische tijd toe in het Bronx-Lebanon ziekenhuis in de wijk The Bronx, dat bijna 1.000 bedden telt en een van de drukste spoeddiensten van de Amerikaanse grootstad heeft.

Volgens de gerechtelijke autoriteiten heeft de dader zeker een iemand gedood en zes andere mensen verwond, waarna hij zichzelf heeft doodgeschoten. Het dodelijke slachtoffer is een dokter, onder de gewonden zouden ook enkele andere dokters zijn. Sommigen zijn er erg aan toe. 

De schutter is zelf een dokter die nog in het ziekenhuis heeft gewerkt. Hij zou het hospitaal zijn binnengegaan gekleed in een doktersjas met daaronder een geweer verstopt. Over zijn motieven is nog niets definitief bekend, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om een werkgerelateerd feit.