Amerikaans radiostation ontdekt "groentje" Annie Lennox

Een Amerikaans radiostation heeft Annie Lennox een opmerkelijke boodschap gestuurd. Blijkbaar onwetend dat de voormalige zangeres van Eurythmics al een roemrijke carrière heeft en met tal van prijzen is bekroond, vraagt het haar muziek in te sturen als was ze een groentje.

"Ik denk dat ik een kans maak?!" Die commentaar schrijft Lennox op Facebook bij een foto van een onwaarschijnlijke e-mail die ze ontving van een radiostation uit Los Angeles. Ene Kylie lijkt daarin volkomen in het ongewisse over wie ze is en vraagt haar haar laatste single op te sturen omdat ze denkt dat haar muziek "potentieel" heeft.

"Ik ontdekte je muziek online en hou enorm van wat ik hoorde", schrijft Kylie. "Ik ben de New Music Coordinator voor een station dat maandelijks 100.000 luisteraars aantrekt." Om welk station het precies gaat, is niet duidelijk omdat Lennox de naam onleesbaar heeft gemaakt.

"Ik speur naar artiesten van wie ik denk dat ze potentieel hebben en breng ze in roulatie op ons station", gaat Kylie voort. "Stuur ons alsjeblief je laatste single. Ik zal die aan onze programmadirecteur Glenn laten horen om te zien of hij geïnteresseerd is om je muziek te spelen."

Tot slot vermeldt Kylie dat haar radiostation gelieerd is met een onderneming die de muziek van Lennox op wel 150 radiostations wereldwijd kan krijgen.

Met een succesvolle carrière die inmiddels meer dan 40 jaar overspant, is het weinig waarschijnlijk dat Lennox op het aanbod ingaat. Zowel met haar vroegere band Eurythmics als solo scoorde ze een veelvoud aan wereldhits als "Sweet dreams (are made of this)", "Here comes the rain again", "I saved the world today", "Why" en "No more "I love yous"". Ze won al tal van prijzen waaronder 8 keer een BRIT Award, verschillende Grammy Awards en ook een Oscar.