Eerste containertrein met in China gebouwde Volvo's aangekomen

De eerste containertrein met in China gebouwde Volvo's is feestelijk ontvangen in Zeebrugge. De bedoeling is dat er elke week drie treinen met auto's vanuit China naar West-Vlaanderen rijden. Vanuit Zeebrugge worden ze in Europa verdeeld.

De eerste containertrein met auto's uit China is vanmiddag aangekomen in Zeebrugge. De rechtstreekse treinverbinding tussen het noordoosten van China en Zeebrugge moet vanaf nu elke week drie transporten uitvoeren.

De komst van de grote auto's van Volvo via de trein uit China zou niet moeten leiden tot concurrentie met de Volvo-fabriek in Gent, meldt minister van Economie Kris Peeters. 

"Dat is een terechte zorg waarover we gesproken hebben zowel met Volvo als met Volvo in China. We willen er zeker van zijn dat met deze trein geen wagens worden aangevoerd die ook in Gent worden gemaakt of in de toekomst niet meer in Gent gemaakt zullen worden. Er zijn duidelijke afspraken over", reageert minister van Economie Kris Peeters (CD&V).

Op de heenweg worden grote in China gebouwde modellen getransporteerd. Op de terugweg kunnen de treinen kleinere Volvo's uit Gent of andere goederen meenemen naar China.

Meest gelezen