Gemeenschapsonderwijs betreurt rijbewijs-beslissing van Weyts

Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaat vanaf september 2018 het gratis rijbewijs op school afschaffen. Hij vindt dat niet de taak van de overheid. Het gemeenschapsonderwijs betwist dit en betreurt de maatregel.

Minister Weyts wil het systeem afschaffen omdat hij te veel nadelen ziet. Zo vindt hij het niet de taak van de Vlaamse overheid om jongeren naar de auto te leiden.

“Uiteraard zijn we gevoelig voor het argument dat we jongeren niet automatisch moeten leiden naar de wagen. Maar we werken op heel wat momenten op school aan milieubewustzijn”, reageert Raymonda Verdyck van het Gemeenschapsonderwijs.

Het Gemeenschapsonderwijs betreurt de maatregel van Weyts dan ook. "Heel veel scholen richten dit theoretisch rij-examen in. Wij vinden dat dat examen democratiserend werkt en kansen biedt aan jonge mensen, ook later naar de arbeidsmarkt toe. Het wordt in heel wat scholen bovendien als extra mogelijkheid benut om rond verkeersveiligheid te werken en daar de nodige aandacht voor te vragen. Dat betekent dat dit nu verloren gaat."