LIVEBLOG laatste schooldag - vandaag 49.000 vertrekkende passagiers op Brussels Airport

Brussels Airport maakt zich op voor het eerste drukke weekend van de zomervakantie. Van vandaag tot en met zondag verwacht de nationale luchthaven 232.000 passagiers, van wie 131.000 vertrekkende passagiers.

Zo'n 90.000 passagiers stappen komend weekend aan boord van een vlucht van Brussels Airlines, of ruim 10.000 meer in vergelijking met 2016. Vandaag wordt het de drukste dag van het weekend op Brussels Airport, met 49.000 vertrekkende passagiers. Zaterdag en zondag zijn er respectievelijk 38.000 en 44.000 vertrekkende passagiers. Komende maandag 3 juli moet al niet veel onderdoen voor vrijdag, met 48.000 vertrekkende passagiers.

Het openingsweekeinde van de zomervakantie mag dan zeer druk zijn voor de nationale luchthaven, tijdens het wisselweekend eind juli lopen de cijfers meestal nog op, omdat er dan traditioneel meer terugkerende passagiers zijn.

Volgens Brussels Airlines scoren "klassieke" zonbestemmingen zoals Spanje, Portugal, Griekenland en Italië zeer goed. Ook de steden Nice, Barcelona en Berlijn zijn enorm populair. Op het langeafstandsnetwerk van de luchtvaartmaatschappij slaan vooral New York en Toronto aan.