Marine Le Pen officieel beschuldigd van misbruik van vertrouwen

Marine Le Pen, de voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Front National, is voor fictief werk in het Europees Parlement in verdenking gesteld voor misbruik van vertrouwen. Dat heeft haar advocaat Rodolphe Bosselut bekendgemaakt.

Marine Le Pen is door het Europees Parlement in verdenking gesteld voor misbruik van vertrouwen. Tegen de voorzitster van het Franse extreemrechtse Front National loopt een onderzoek over misbruik van Europees geld en fictieve tewerkstelling.

Marine Le Pen zou mensen die alleen voor de partij in Frankrijk werkten, betaald hebben met geld van het Europees Parlement. Er loopt ook nog een ander onderzoek naar Le Pen wegens laster.

De advocaat van Le Pen meldt dat zijn cliënt de inverdenkingstelling zal aanvechten. Bij de jongste parlementsverkiezingen in Frankrijk behaalde Marine Le Pen de zetel in haar kiesdistrict in het noordwesten van Frankrijk.