Melania Trump: "Als mijn man aangevallen wordt, zal hij 10 keer harder terugslaan"

Donald Trump schoot gisteren op Twitter opnieuw met scherp toen hij zijn pijlen richtte op tv-presentatrice Mika Brzezinski. Vooral de opmerking dat ze tijdens een ontmoeting "hevig bloedde ten gevolge van een facelift" kon op weinig bijval rekenen. Ook werd Brzezinski verweten "een laag IQ" te hebben. De opmerkingen kwamen er nadat ze zich in het programma "Morning Joe" op MSNBC negatief over de president had uitgelaten. Melania Trump blijkt intussen achter de aanpak van haar man te blijven staan.

Gisteren verdedigde de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Huckabee Sanders, de tweets van de VS-president al uitvoerig tijdens de persbriefing: "Ik denk dat het intussen erg duidelijk geworden is dat, als de president aangevallen wordt, hij zal terugslaan. De Amerikanen hebben voor iemand gekozen die stoer is, die slim is en die ervoor vecht. En dat is Donald Trump. Ik denk dat het geen verrassing is voor wie dan ook dat hij vuur met vuur bekampt."

"De dingen die men over de president gezegd heeft, en dan niet alleen over hem maar ook over verschillende leden van zijn kabinet, die zijn zo persoonlijk. Mocht dit gebeurd zijn tijdens de vorige legislatuur, dan zouden de media gereageerd hebben met "Dit kan niet, stop ermee". Maar niemand doet dat. Wel, weet dat de president geen stap terug zal zetten."

"Campagne van Melania tegen cyberpesten kent trage start"

De media waren ook geïnteresseerd in de reactie van Melania Trump, omdat zij in het verleden aangegeven had van cyberpesten een werkpunt te maken. Zo pleitte ze tijdens de verkiezingscampagne dat "onze cultuur te hard en te gemeen geworden is voor vooral kinderen en tieners" en dat ze "vooral voor sociale media andere manieren zou helpen meezoeken opdat men zich daar veiliger zou voelen".

De woordvoerster van Melania liet aan CNN nu, na de hetze, weten: "Zoals de first lady al in het verleden publiekelijk heeft laten weten: als haar man aangevallen wordt, dan zal hij 10 keer harder terugslaan." Wat nieuwsmedia dan deed besluiten dat ze achter de aanpak van haar man blijft staan.

Zanger John Legend, bekend van de wereldhits "All of me" en "Love me now", twitterde daarna als reactie: