The Barn puilt uit voor de verstilde schoonheid van Birdy

Tussen alle gitaargeweld en beats biedt Rock Werchter ook ruimte voor intieme luistermuziek. Tekende daarvoor present op dag 2: Birdy, het fragiele meisje achter haar piano dat doorbrak met haar cover van "Skinny love" van Bon Iver.
All rights: www.joostvh.be

Birdy gaf haar optreden vandaag in The Barn. Wie er niet vanaf de eerste noot bij was, was er aan voor de moeite: de tent werd quasi meteen overvol afgesloten.

De Britse zangeres met Belgische en Nederlandse wortels bekoorde op een intieme, krachtige manier, met glasheldere stem. Hoogtepunten ongeveer halverwege: "Skinny love", waarbij de piano haast werd overstemd door het publiek, en "Wings". Voor ze de piano inruilde voor de gitaar coverde ze ook nog "Running up that hill", van Kate Bush.

Tegen het einde van haar show liep The Barn wat leeg: festivalgangers die Dua Lipa of Royal Blood wilden zien, gingen hun plaatsje al veroveren. Maar dat deed niets af aan de verstilde schoonheid waar Birdy, voor de gelegenheid in een kleurige gipsyjurk, voor staat.