Vakantie-uittocht op de luchthaven van Zaventem: 49.000 vertrekkende passagiers

De vakantie-uittocht dit weekend wordt één van de drukste ooit voor Brussels Airport. "Op dit moment loopt alles volgens plan", zegt woordvoerster Anke Fransen.
Jasper Jacobs

"We verwachten vandaag 49.000 vertrekkende passagiers. De eerste piek hebben we al gehad. Dat waren de ochtendvluchten van 6 tot pakweg 9 uur. Ook de rest van de dag blijft het druk met nog een piek tussen 16 en 19 uur in de late namiddag," zegt Anke Fransen. "Maar tot hiertoe loopt alles vlot."

Twee uur voor vertrek ter plaatse zijn, blijft een goede richtlijn. "Wie reist met alleen handbagage en binnen de Schengenzone zal daarmee ruim op tijd zijn", zegt Fransen. "Wie reist naar landen buiten de Schengenzone en zijn bagage niet online ingecheckt heeft, kan best wat vroeger komen omdat hij door meer controles moet."

U kan het voor uzelf en voor alle andere reizigers makkelijk maken als u u houdt aan een aantal tips die Brussels Airport op haar website samengevat heeft.