Verkrachting in Oostende volledig verzonnen

Het verhaal over een verkrachting op het strand van Oostende afgelopen dinsdagnacht blijkt verzonnen te zijn. Dat bevestigt het parket in Brugge. Een meisje van 18 had aan de politie verklaard dat ze door twee mannen verkracht was op het strand, terwijl haar vriend gedwongen werd toe te kijken.
Nicolas Maeterlinck

De twee waren op het galabal van hun school in de Lounge van het Casino Kursaal in Oostende. Ze wilden zich naar eigen zeggen buiten wat afzonderen en verklaarden aan de politie dat ze door drie mannen benaderd werden. In de aangifte is sprake van een verkrachting door twee mannen. Een derde man zou de jongen hebben vastgehouden en hem gedwongen hebben getuige te zijn van de verkrachting. De jongen verklaarde ook dat hij onder bedreiging geld had moeten afgeven.

Heel dit verhaal blijkt nu volledig verzonnen te zijn. In werkelijkheid had het koppeltje zelf seks op het strand. Door hun tegenstrijdige verklaringen bij het verhoor hebben ze uiteindelijk toegegeven dat er nooit een verkrachting heeft plaats gevonden.

Extra camera's

Volgens de autoriteiten in Oostende hebben camera's op de Zeedijk er mee voor gezorgd dat de zaak snel kon uitgeklaard worden. De veiligheid en de zichtbaarheid zullen er nog worden verhoogd. Zo komen er twee extra camera's en wordt de verlichting rond het Kursaal op korte termijn aangepakt, laat de lokale politie van Oostende weten.

Volgens burgemeester Johan Vande Lanotte was overigens ook "meer terughoudendheid op zijn plaats geweest" in de berichtgeving in de media over het voorval.