Zeven Libanese soldaten gewond bij aanslagen in opvangkampen

Libanese soldaten zijn aangevallen door vijf zelfmoordterroristen toen ze een raid uitvoerden op twee vluchtelingenkampen aan de grens met Syrië. Vier bliezen zichzelf op en een vijfde terrorist gooide een handgranaat naar de patrouille. De incidenten vonden plaats in de opvangkampen Al Nou en Al-Qariya bij de stad Aarsal.

 

Het leger laat weten dat de operaties om terroristen te stoppen en wapens in beslag te nemen in twee kampen in de omgeving van de stad Aarsal aan de Syrische grens verdergezet worden.
Het leger arresteerde vandaag meer dan 150 Syrische vluchtelingen, onder hen veel verdachte rebellen. Terreurgroep IS veroverde het gebied in 2014. In de kampen rond Aarsal leven zo'n 70.000 Syrische vluchtelingen. Onder hen hebben zich ongeveer 1500 IS-strijders gemengd.