Brusselse PS zet Pascale Peraïta uit de partij

De ethische commissie van de Brusselse PS heeft beslist om gewezen OCMW-voorzitster Pascale Peraïta uit de partij te zetten. De beslissing was unaniem. Dat heeft de woordvoerder van de Brusselse PS meegedeeld.
Peraïta tijdens een persconferentie over Samusocial (archief).

De ethische commissie van de Brusselse PS was samengekomen om Peraïta te horen over de Samusocial-zaak, maar ze was niet komen opdagen. Eerder had haar advocaat al gezegd dat ze weigerde te antwoorden op vragen over de kwestie en alleen aan het gerecht verklaringen zou afleggen.

Peraïta, die sinds  2013 OCMW-voorzitster was, was in opspraak gekomen omdat ze als bestuurslid van de Brusselse daklozenvereniging Samusocial riante vergoedingen had opgestreken voor vergaderingen die nooit hadden plaatsgevonden. 

Ook de gewezen burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur was daarbij in opspraak gekomen, maar die had gisteren al de eer aan zichzelf gehouden en was zelf uit de partij gestapt.