Duizenden tegenstanders van May betogen in Londen

Enkele duizenden tegenstanders van de conservatieve regering van premier May betogen in Londen. Ze willen dat May opstapt nu ze de verkiezingen heeft verloren.
AFP or licensors

Met duizenden zijn ze voorlopig, de tegenstanders van premier May die in Londen betogen tegen wat ze het besparingsbeleid van premier May noemen.

Ze willen dat de premier conclusies trekt uit haar verkiezingsnederlaag vorige maand. Toen verloor ze een comfortabele absolute meerderheid in het parlement. Premier May kon alleen politiek overleven door een coalitiepartner aan boord te hijsen.

(lees verder onder de foto)

AFP or licensors

De demonstranten verwijten May al een tijdje dat ze veel te veel bespaart op onderwijs en gezondheidszorg. Maar sinds ze de verkiezingen verloor, gaat het van kwaad naar erger voor May.

De onderhandelingen met Europa over een mogelijke brexit verlopen erg moeizaam, de Amerikaanse president Trump gaf dan weer aan dat hij mogelijk niet langer op staatsbezoek wil komen naar Londen als dat voor protest zou zorgen, en dan was er de zware brand in de Grenfell-toren in Londen die zeker aan 80 mensen het leven kostte. Voor de tegenstanders van May het zoveelste bewijs van slecht bestuur en lakse wetgeving door de conservatieve regering.

Oh! Jeh-Re-My-Cor-Byn!

Waar Labour-leider Jeremy Corbyn de laatste tijd opduikt, krijgt hij het onthaal van een rockster, waarbij zijn naam wordt gescandeerd op de tonen van het stadion-hit "Seven nation army" van The White Stripes.

Corbyn heeft bij de verkiezingen de meerderheid van May dan wel niet kunnen breken, hij is populairder dan ooit bij jongeren. Hij zal de manifestanten wellicht nog toespreken.

AFP or licensors
AFP or licensors