Regen op Werchter: "Die regen lap ik toch gewoon aan mijn laars?"

Regen, paraplu's en poncho's zijn voorlopig de codewoorden van deze derde en tot nog toe natste dag op Rock Werchter. De meeste festivalgangers zijn er intussen van overtuigd dat de zon er straks door komt. "Dit beetje regen is niets in vergelijking met de modderpoel van vorig jaar", klinkt het. Sinds 14 uur is het intussen droog.

De afgelopen dagen is het vrij droog geweest op Rock Werchter, los van enkele korte buien, is het veelal bij dreigende onweerswolken gebleven. Af en toe kwam de zon er zelfs door en was het aangenaam vertoeven op de festivalweide. Vandaag is de dag begonnen met enkele buien. Het is geen stortregen, zoals de moddereditie van vorig jaar, maar het is ook meer dan wat gedruppel. Sinds 14 uur is het zo goed als droog.

De festivalgangers laten het alvast niet aan hun hart komen. De meeste zijn ook goed voorbereid. "Ik heb een poncho aan en daarnet heb ik nog plastic zakjes genomen om rond mijn schoenen te doen, zodat die ook niet te nat worden", klinkt het onder meer. "Ik heb een paraplu mee, al weet ik dat ik mezelf daarmee niet te populair maak bij andere festivalgangers", zegt een andere.

Een groepje Nederlandse vrienden die al jaren samen naar Rock Werchter komen vinden dat de regen goed meevalt. "Vorig jaar was het helemaal een modderpoel, dit is niets. Dit is een miezerbuitje", zegt een van de vrienden. "Ik ben niet bang voor een beetje regen", vult een andere aan. "De regen? Die lap ik aan mijn laars."

Het moet overigens gezegd: na de moddereditie van vorig jaar hebben de organisatoren her en der de ondergrond van het terrein verstevigd. Belangrijke nuance is natuurlijk dat in tegenstelling tot vorig jaar we nu uit een lange periode van droogte komen en dat het toen al weken aan een stuk stevig aan het regenen was.