Trump doet nog schepje bovenop twittervete met journalisten

President Donald Trump heeft zijn zeer persoonlijke vete met de presentatoren van de praatshow "Morning Joe" op Twitter nog opgevoerd. Vanuit zijn golfclub in New Jersey beledigde hij opnieuw Joe Scarborough en Mika Brzezinski, en hij insinueerde -zonder enig bewijs - dat de zender MSNBC vooringenomen is tegenover hem.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump tweette dit keer "Gekke Joe Scarborough en dom als een rots Mika zijn geen slechte mensen maar hun show met lage ratings wordt gedomineerd oor hun NBC-bazen".

Trump tweette ook dat Greta Van Susteren haar avondshow op MSNBC kwijtgespeeld was omdat ze "weigerde mee te gaan in de Trump-haat". MSNBC heeft eerder deze week bevestigd dat Van Susteren, die lang op Fox News gepresenteerd heeft, vervangen zou worden.

NBC weigerde commentaar te geven op de tweets van Trump. "Morning Joe", de show van Scarborough en Brzezinski, heeft het afgelopen kwartaal de hoogste ratings uit zijn geschiedenis gehaald, terwijl de show van Van Susteren het duidelijk minder goed deed dan de andere programma's op de zender. 

"Gek, en bloedend van een facelift"

De eerdere tweets van Trump, waarin hij over Mika Brzezinski gezegd had dat ze "gek" was, en bloedde van een facelift", toen ze in Florida met eindejaar zich bij hem wou voegen, kregen heel wat commentaar, zowel van politici uit de Democratische oppositie als van Trumps eigen Republikeinen. 

Een aantal Republikeinen proberen de president ertoe te brengen, zonder succes tot hiertoe, van te stoppen met de stroom van beledigingen op Twitter, en zich te concentreren op het besturen van het land.

Scarborough en Brzezinski zeiden dat Trump loog over hun ontmoeting eind december en ze stelden zich vragen bij zijn "ongezonde obsessie" met hun programma. De presentatoren, die met elkaar getrouwd zijn, zeiden ook dat het Witte Huis hen gezegd had dat een bezwarend artikel over hun relatie in het roddelblad "National Enquirer"  zou "weg gaan" als ze de president zouden bellen en zich excuseren voor hun harde kritiek. Trump ontkende dat op Twitter en zei dat Scarborough hem gebeld had met de vraag het artikel tegen te houden, en dat hij "nee" had gezegd..

Andere commentatoren hadden het over de obsessie van Trump met vrouwen en bloed. Eerder suggereerde hij al dat - toen nog - Fox News-presentatrice Megyn Kelly haar regels had, toen ze hem durfde tegenspreken in een debat. "Er kwam bloed uit haar ogen, er kwam bloed ergens uit haar", zei hij toen.  

Meest gelezen