Twee schepen botsen in het Kanaal: schade beperkt, geen slachtoffers

Rond 3 uur vanmorgen zijn twee schepen op elkaar gebotst in het Kanaal, zo'n 33 kilometer voor de kust van de Noord-Franse havenstad Duinkerke. Het gaat om twee schepen die onder de vlag van Hongkong voeren.

Bij de aanvaring zijn geen gewonden gevallen en er is ook geen sprake van olievervuiling.

Op een foto is duidelijk te zien dan de 183 meter lange tanker "Sea Frontier", die koolwaterstof vervoerde, vrij veel averij heeft opgelopen bij de botsing met het 224 meter lange vrachtschip "Huayan Endeavour". De "Sea Frontier" kon zijn weg niet voortzetten.

De Britse reddingsdiensten zijn ter plaatse gekomen en er is ook een onderzoek ingesteld.

Het Nauw van Calais is de drukst bevaren zeeroute ter wereld, waar dagelijks meer dan 400 transportschepen passeren, maar ook nog vissersschepen en plezierbootjes.