Vanaf 21 uur geen openbaar vervoer meer in West-Vlaanderen

Het is vandaag de tweede van de vier stakingsdagen bij de Lijn, en vanavond laat zich dat ook in West-Vlaanderen voelen. Vanaf 21 uur rijden er geen kusttrams of bussen meer in de provincie. Vanmorgen reden maar een beperkt aantal kusttrams, in de namiddag kwamen er meer chauffeurs opdagen.
BELGA/VERGULT

's Namiddags was er wel een probleem voor de kusttram ter hoogte van Middelkerke. Daar zijn door een zandophoping de sporen versperd. De Lijn legde vervangende bussen in.

Vanmiddag was het aanbod in West-Vlaanderen groter dan vanmorgen en reden er 4 op de 10 kusttrams, vanavond kwamen er zo weinig chauffeurs opdagen, dat De Lijn zelf besliste vanaf 21uur de kusttrams stil te leggen, net zoals de bussen in de rest van de provincie.

Ook in Gent was er vanmiddag een groter aanbod van trams en bussen. In heel Oost-Vlaanderen rijdt ongeveer de helft van de bussen, maar erg verschillend naar gelang de regio.

Elders in Vlaanderen blijft de hinder erg groot. Vooral in Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen rijden er weinig bussen of trams. Alleen in Limburg is de situatie beter.

De vakbonden van De Lijn voeren actie tot en met maandag tegen het voorstel van nieuwe cao voor De Lijn. Het gaat vooral om het uitblijven van een loonsverhoging.

Wie vragen heeft, surft best naar de website van De Lijn.