WorldPride Parade lokt 2 miljoen mensen naar Madrid

Twee miljoen mensen van over de hele wereld trokken vanavond door Madrid voor de WorldPride Parade. Het is wereldwijd het belangrijkste evenement voor de holebigemeenschap.

Meer dan vijftig praalwagens begeleidden de honderdduizenden, veelal kleurrijk geklede, deelnemers door de straten van de Spaanse hoofdstad. De stoet trok van het Atocha-station naar de Plaza Colon, in het centrum van de stad. Er zijn zowat 3.5000 politiemensen aanwezig om het evenement in goede banen te leiden.

Het is wellicht de grootste van de vijf WorldPrides die tot nu toe heeft plaatsgevonden.

Ook Belgische delegatie

Tussen de vele organisaties die mee stapten in de indrukwekkende parade viel er ook een Belgische delegatie te herkennen. Die is sinds donderdag in Madrid om de Belgische  kandidatuur voor de Euro Pride 2020 bekend te maken.

Door de vijfde WorldPride wordt Madrid al enkele dagen opgefleurd met de regenboogkleuren. Al sinds 22 juni vinden in de hele stad optredens, feestjes, sport- en cultuuractiviteiten plaats. Er wordt ook een internationale mensenrechtenconferentie over het thema gehouden.

De volgende WorldPride zal in 2019 plaatsvinden in New York.