19 doden bij bendegeweld in noorden van Mexico

In de noordelijke Mexicaanse deelstaat Sinaloa zijn 19 doden gevallen bij bendegeweld. Het gaat om het zoveelste gewelddadige incident in de bloedige interne machtsstrijd bij het Sinaloa-kartel van de gearresteerde drugsbaron Joquin "El Chapo" Guzmán.

Eerst liquideerde een gewapende groep twee leden van een rivaliserende drugsbende in de badplaats Mazatlan. De politie zette de achtervolging op de dader in en bij de daaropvolgende schietpartij kon ze 17 gewapende mannen uitschakelen. Ook vijf politieagenten raakten gewond.

Het gat om een van de gewelddadigste incidenten van de afgelopen maanden in Mexico. Bij geweld op verschillende andere plaatsen in Sinaloa zijn trouwens nog eens 11 doden gevallen. 

Sinds begin vorige maand zijn bij de interne machtsstrijd in het Sinaloa-kartel al zo'n 760 doden gevallen. Het geweld beperkt zich overigens niet tot de deelstaat Sinaloa, maar teistert ook andere deelstaten.