Goede punten voor "Snowfall", de Amerikaanse reeks van Adil El Arbi en Bilall Fallah

"Snowfall", de reeks die Adil El Arbi en Bilall Fallah draaiden in de Verenigde Staten, krijgt goede punten in de Amerikaanse pers. Dinsdag gaat de reeks in première op FX Network. El Arbi en Fallah regisseerden de eerste en tweede aflevering van de serie.

Vorig jaar draaiden "Black"-regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah in de Verenigde Staten de pilootaflevering van een nieuwe reeks, "Snowfall". Die werd opgepikt door de Amerikaanse zender FX Network, dat een volledige reeks van 10 afleveringen bestelde. Een succes, want een eerdere pilootaflevering, door andere regisseurs, kon FX Network niet overtuigen.

Het scenario van "Snowfall" is van de hand van David Andron, Eric Amadio en John Singleton ("Boyz n' Da Hood"). Singleton en Tommy Schlamme ("The West Wing") zijn de producenten. De reeks vertelt het verhaal van verschillende personages tijdens het uitbreken van de crackepidemie in de jaren 80 in Los Angeles. Op dinsdag 5 juli gaat de serie in première. Het Amerikaanse blad "Variety" kon al 6 afleveringen in preview bekijken en is onder de indruk.

"Snowfall is een trage, mooie dramareeks en straalt met Franklin Saint (vertolkt door Damson Idris) als centrale hoofdpersonage." (...) "Hoewel de show heel vakkundig gemaakt is en de acteerprestaties onberispelijk zijn, lijdt hij een beetje onder de opgepufte en uitwaaierende storytelling die eigen is aan de hedendaagse industrie. Maar de reeks is zo goed dat het dat allemaal waard is, zeker de pilootaflevering", schrijft Variety.

Naast de pilootaflevering van "Snowfall" regisseerden El Arbi en Fallah ook de tweede aflevering van de reeks. Daarna startten ze aan de voorbereidingen van de film "Beverly Hills Cop 4", met Eddie Murphy, en draaiden ze een pilootaflevering van nog een nieuwe dramareeks, "Scalped".

Begin vorige maand begonnen ze aan de opnames van "Patser", na "Image" en "Black" hun derde "Belgische" film, met Matteo Simoni in de hoofdrol. Die zou eind januari 2018 bij ons in de zalen komen. Normaal gezien zouden El Arbi en Fallah dan weer naar Hollywood trekken voor de opnames van "Beverly Hills Cop 4".