Grohl: "Dit is de eerste keer dat iemand dit voor mij doet"

Studio Brussel heeft Dave Grohl een gitaar cadeau gedaan waarop 100 grote fans hun naam hebben geschreven. De frontman van Foo Fighters was onder de indruk en beloofde het instrument straks te bespelen op het podium van Rock Werchter.

Straks om 22.30 uur staat Foo Fighters als absolute headliner van de dag op het hoofdpodium van Rock Werchter. Eigenlijk had de Amerikaanse band 2 jaar geleden al op het festival moeten optreden, maar toen brak frontman Grohl enkele dagen voordien zijn been en moest hij het concert annuleren.

Om Grohl te eren en te bedanken voor zijn langverwachte komst, heeft Studio Brussel hem vanavond een gitaar overhandigd met daarop de namen van 100 grote fans van Foo Fighters. Grohl was onder de indruk. "Dit is de eerste keer dat iemand dit voor mij doet", zei hij. "Dit lijkt me een geweldige gitaar. Ik ga ze vanavond op het podium bespelen."

Grohl over gebroken been: "Het was veel erger dan ik dacht"

Grohl garandeerde zijn fans voorts dat zijn been weer helemaal in orde is. "Nu is het goed! Ik kon 6 maanden niet lopen. Ik had een goeie dokter, een chirurg in Londen die voortdurend voetballers en zo behandelt. Hij keek naar mijn been en zei me dat hij het wel vaker meemaakte."

"Toch was het veel erger dan ik dacht. Het bot was gebroken, mijn enkel was verzwikt en alle ligamenten waren gescheurd. Er zijn een plaat en schroeven aan te pas gekomen om alles samen te houden. Ik heb een jaar kinesitherapie gevolgd."

Los van het fysieke leed, vreesde Grohl voor zijn toekomst als muzikant. "Ik ben een drummer en het was mijn been dat ik gebruik voor de basdrum. Dat jaagde mij het meeste schrik aan. Ik had dus veel redenen om te genezen. De rest van de tournee zat ik op die belachelijke troon. Daarna wist ik dat ik even een pauze moest nemen om mijn been te laten genezen."

Meest gelezen