Meerdere doden bij zelfmoordaanslag met bomauto in Damascus

Bij een zelfmoordaanslag met een autobom in de Syrische hoofdstad Damascus zijn vanmorgen zeker achttien doden en verschillende gewonden gevallen. Er zijn in de stad ook twee andere ontploffingen gehoord.

Volgens de Syrische staatstelevisie had de politie voor de aanslag drie auto's achtervolgd waarvan werd vermoed dat ze een bom aan boord hadden. Twee wagens werden gestopt, maar de derde reed naar het centraal gelegen Tahrirplein, waar hij ontplofte. 

Het was druk op het plein, omdat vandaag de eerste werkdag is na de vakantieperiode die volgt op de ramadan. Zeker 18 mensen zijn omgekomen, en er vielen ook verschillende gewonden.

Nog twee explosies

Daarnaast zijn nog twee andere explosies gehoord. Volgens de Syrische staatstelevisie waren dat de twee andere auto's die gecontroleerd tot ontploffing zijn gebracht.

In tegenstelling tot andere grote Syrische steden is de hoofdstad Damascus tijdens de oorlog grotendeels gespaard gebleven van zware gevechten. Na zes jaar oorlog is de stad nog altijd grotendeels onder controle van het regime.