Ondanks vakantie mogelijk toch meer files de komende week

Morgen start de eerste week van de vakantie. De scholen zijn dan wel dicht, maar er is nog altijd veel pendelverkeer op de baan. De bouwsector gaat pas later deze maand in verlof. Bovendien starten er verschillende werven op de weg.

In Brussel wordt er komende week gewerkt in de Wetstraat. Daardoor zijn er vanaf morgen maar twee in plaats van vier rijstroken beschikbaar. Dat kan lange files veroorzaken tot op de E40 vanuit Leuven, en dus ook op de Leuvensesteenweg, de Tervurenlaan, zone Reyers-Meiser, enzovoort.

Nog in Brussel wordt het verkeer op de Kleine Ring ter hoogte van de Kruidtuintunnel omgeleid omdat het tunneldak gerenoveerd wordt, de tunnel zelf blijft wel open. Dat kan aan de noordzijde van het centrum problemen veroorzaken.

In Antwerpen begint de renovatie van de verbinding tussen de Tijsmans- en de Liefkenshoektunnel (R2). Het verkeer kan er maar over 1 rijstrook. Sinds de "knip" in de Leien verwerkt die weg al meer verkeer, en dat kan dus extra problemen veroorzaken op alle hoofdwegen rond de Scheldestad, want het enige alternatief om de Schelde te kruisen, is de al verzadigde Kennedytunnel.