Tourist LeMC: "Optreden in The Barn is heel spannend, maar we zijn goed voorbereid"

Straks om 22.20 uur staat Tourist LeMC in The Barn op Rock Werchter. Aan Studio Brussel zegt hij dat hij al de heel dag "stressy" loopt, maar dat hij goed is voorbereid. "Ik wist dat Werchter in theorie het grootste festival is, maar nu voel ik het ook in de praktijk."
archieffoto

"Ik sluit The Barn straks af, dat is een fantastische plek", zegt Tourist LeMC op Studio Brussel. "Tegenwoordig wandel ik vlot het podium op. Ik hoop dat de stress ook deze keer wegzakt eens ik het volk zie en de muziek begint."'

Toch geeft de Antwerpse bard grif toe dat hij sterk onder de indruk is van Rock Werchter. "Ik wist dat Werchter in theorie het grootste festival is, maar nu voel ik het ook in de praktijk." "De belevenissen rond dit festival zijn enorm", voegt hij er op Canvas aan toe.

Foo Fighters

Terwijl Tourist LeMC in The Barn staat, geeft Foo Fighters van jetje op het hoofdpodium. Toch jaagt deze concurrentie met de absolute headliner van de avond hem naar eigen zeggen geen schrik aan. "Ik denk dat hier volk genoeg rondloopt om The Barn met publiek te vullen."

Om het optreden van vanavond perfect te laten verlopen, heeft Tourist LeMC recent 2 try-outs gegeven. "Ik had het laatste half jaar niet meer opgetreden, maar nu zijn de schoonheidsfoutjes eruit."

Nieuw werk hoeven de fans straks niet te verwachten van Tourist LeMC. "Ik ben wel volop met een nieuw album bezig. We zijn zelfs al de studio in gedoken. Toch is het veel te vroeg om te zeggen wanneer de plaat zal klaar zijn."