Bus met gepensioneerden vat vuur in Duitsland: 30 gewonden en 18 doden

In de Duitse deelstaat Beieren zijn 18 gepensioneerden om het leven gekomen bij een busongeval. Dat heeft de Beierse politie bevestigd. Elf lichamen zijn al geborgen. Een reisbus botste met een vrachtwagen en brandde daarna volledig uit. Naast de 18 doden raakten 30 mensen gewond. Twee van hen zijn nog in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde rond 7 uur vanochtend op de snelweg A9 tussen Münchberg en Gefrees. De bus reed er in het begin van een verkeerswerf een vrachtwagen aan, waarna het voertuig in brand vloog. 

Aan boord van de bus zaten 46 passagiers en 2 chauffeurs. Zeker 30 mensen raakten gewond, onder wie twee personen die in kritieke toestand verkeren. Over de 18 anderen had de politie lange tijd geen informatie, maar wellicht zijn ze allemaal om het leven gekomen. Intussen zijn al wel elf lichamen geborgen. Wellicht zitten de anderen nog in het wrak van de bus. 

Gepensioneerden

De bus kwam uit Saksen. Het gaat om een groep gepensioneerden die op uitstap waren. Ondertussen kon ook al de chauffeur van de vrachtwagen, die ongedeerd bleef, ondervraagd worden.

De reddingsoperatie op de A9, een belangrijke verkeersader, duurde lang. Ongeveer 200 manschappen van de hulpdiensten, brandweer en politie zijn er ter plaatse. Er zijn ook meerdere helikopters ingezet.

"Grote ontsteltenis"

Duits bondskanselier Angela Merkel heeft "met grote ontsteltenis" gereageerd op het ongeluk. Ze drukte, net als president Frank-Walter Steinmeier, ook haar medeleven uit voor de slachtoffers en hun nabestaanden. De federale minister van Mobiliteit Alexander Dobrindt ging naar de plek van het ongeval.

Meest gelezen