De Lijn vervoert op één editie na grootste aantal reizigers

Ondanks de vierdaagse nationale stakingsactie blijkt uit voorlopige cijfers dat De Lijn dit jaar op de pendelbussen van en naar de festivalweide van Werchter ruim 128.000 festivalgangers zal vervoeren. Dat is het op één na beste cijfer ooit.

Als waardering voor hun inzet nodigt festivalorganisator Live Nation de betrokken chauffeurs uit om samen met hun partner volgende week zaterdag het festival 'Werchter Boutique' met headliner Robbie Williams bij te wonen.

De Lijn zette vanaf woensdag vanuit Leuven extra bussen in naar Werchter. Vanaf donderdag was dat niet alleen vanuit Leuven maar ook vanuit Aarschot het geval. Maandag blijven de bussen vanaf 6u tot 14u rijden om de kampeerders vanuit Werchter terug naar Leuven en Aarschot te voeren. Ondanks de stakingsactie in de rest van Vlaanderen konden al deze pendelbussen rijden zoals gepland. De Lijn rekent erop dat dat ook maandag het geval zal zijn.

Heel opvallend is dat ondanks de onzekerheid of deze bussen al dan niet zouden rijden een recordaantal festivalgangers er gebruik van gemaakt heeft. Alleen tijdens de uitzonderlijk natte editie van 2016 werden er meer reizigers geteld. Omdat er toen wegens de wateroverlast in Werchter onvoldoende parkeerplaatsen waren, werden er extra pendels ingezet vanuit parkeerterreinen in Haasrode, Heverlee en Brussel. In vergelijking met 2015 is er een toename met 20 procent.

In een mededeling laat Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant, weten 'dat zijn mensen fantastisch werk geleverd hebben'. "Hun inzet heeft van Rock Werchter een feest gemaakt voor iedereen. We willen niet alleen onze chauffeurs, controleurs en medewerkers achter de schermen bedanken, maar ook de festivalgangers en organisator Live Nation die massaal zijn blijven rekenen op De Lijn", aldus Van Looy.

 

Meest gelezen