Geld voor kwetsbare kinderen naar iPhone en cava voor schooldirectie? "Er komt een onderzoek"

Verschillende (ex-)leerkrachten van een secundaire school in Aalst hebben via een anonieme brief "het gegraai van de directrice" aangekaart. Zij zou met geld voor kwetsbare kinderen een iPhone, laptop en cava hebben gekocht, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens Raymonda Verdyck, de topvrouw van het GO!-onderwijs, zal de raad van bestuur vanavond een onderzoek vragen.

In totaal hebben 27 leerkrachten en (ex-)personeelsleden van school De Horizon - een secundaire school voor buitengewoon onderwijs - meegeschreven aan de brief, die werd bezorgd aan GO!-topvrouw Raymonda Verdyck en minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

 

De beschuldigingen zijn niet min. In de brief staat namelijk dat de directrice van de school geld uit het Beschermcomité, bedoeld voor kwetsbare kinderen, heeft gebruikt om een iPhone, laptop, designlampen en 54 cavaflessen te kopen. "De directrice doet het geld van het Beschermcomité voor sociaal zwakkere kinderen op aan persoonlijke luxe", schrijven ze. "Er komt maar weinig bij de kinderen terecht.”

Crevits laat echter weten niet te kunnen reageren op anonieme brieven. Ze is bovendien niet bevoegd. Verdyck is al langer op de hoogte van een problematische situatie op de school, maar niet van deze aantijgingen. 

Onderzoek

"Het is niet omdat er beschuldigingen geuit zijn, dat we die zomaar moeten aannemen", reageert Verdyck nu. "Iedereen heft recht op een grondig onderzoek en dat is ook wat hier zal gebeuren."

Vanavond komt namelijk de raad van bestuur van de scholengroep samen. "Ik verwacht dat de raad daar een grondig onderzoek zal vragen naar de aantijgingen tegen de directrice." De raad van bestuur van de Aalsterse scholengroep zal dat vanavond ook doet, meldt ze, en hoopt op sereniteit van beide partijen.

De directrice ontkent via haar advocaat de aantijgingen van de leerkrachten en heeft het over een "zoveelste (ongegronde) klacht door enkele (voormalige) personeelsleden die haar persoon en reputatie trachten te bekladden. Ze haalt ook uit naar "de lasterlijke en tendentieuze berichtgeving" van Het Laatste Nieuws en zal een klacht indienen tegen laster en eerroof, zegt ze.

Meest gelezen