Gentse faculteit Diergeneeskunde uitgeroepen tot beste ter wereld

De faculteit Diergeneeskunde van de UGent is de beste ter wereld volgens de prestigieuze "ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects". Die maakt elk jaar een rangschikking van de beste universiteiten in 52 wetenschappelijke vakgebieden.

De rangschikking wordt opgesteld door ShanghaiRanking Consultancy, een Chinese organisatie die onafhankelijk opereert en de kwaliteit van onderzoeksuniversiteiten beoordeelt.

Meer dan 4.000 universiteiten wereldwijd komen voor in de rangschikking. Er wordt onder meer rekening gehouden met het aantal academische onderscheidingen, het aantal wetenschappelijke papers dat wordt gepubliceerd en de impact van die publicaties in het onderzoeksdomein.

De Amerikaanse universiteiten domineren de rangschikking, maar ook China, het Verenigd Koninkrijk en onze noorderburen doen het goed. Nederland telt maar liefst vijf eerste plaatsen.

De "Shanghai-ranking" maakt ook elk jaar een algemene lijst van de beste universiteiten wereldwijd. Voor 2017 is die nog niet bekend. Vorig jaar stond de UGent op de 62e plaats en de KU Leuven op de 93e plek.

Meest gelezen