Gouverneur Christie onder vuur voor uitje naar strand dat hij zelf had laten sluiten

In de Verenigde Staten is de Republikeinse gouverneur Chris Christie onder vuur komen te liggen omdat hij met zijn familie gespot werd op een zonnig strand, terwijl hij dat strand eerder had laten sluiten voor het publiek.

Omdat de begroting maar niet goedgekeurd raakt, besloot gouverneur Chris Christie van de staat New Jersey om afgelopen weekend onder meer een aantal publieke parken en stranden -zogenaamde "niet-noodzakelijke overheidsdiensten"- te sluiten en verboden terrein te maken.

Maar terwijl inwoners op zoek moesten naar een alternatief voor hun weekend, leek de Republikeinse gouverneur zich zelf weinig aan te trekken van het verbod. Hij genoot, samen met zijn gezin en vrienden, van een strandmoment, terwijl er in de verste verte dus niemand anders te bespeuren viel.

Christie verbleef in een riante vakantiewoning die eigendom is van de staat, op Island State Beach Park. Hij zag nauwelijks enig probleem in zijn aanwezigheid in het huis en op het strand. Op de vraag of hij enige zon gezien had, antwoordde hij nochtans negatief. Iets wat door zijn woordvoerder later bevestigd werd. "De gouverneur was even op het strand om met zijn gezin te praten, alvorens hij naar zijn kantoor vertrok. Veel zon heeft hij niet gezien, want hij had een baseballpet op", aldus Brian Murray op nieuwswebsite NJ.

Christie gaf zelf ook nog een verklaring, waarom hij in het vakantiehuis aanwezig was: "Als ik moet kiezen om te overnachten bij mijn gezin of alleen, dan kies ik ervoor om dat met mijn gezin te doen. Bovendien, er was geen overheidspersoneel aanwezig."

Op de vraag of hij dit tegenover de andere inwoners van New Jersey eerlijk vond, antwoordde Christie kordaat: "Stel je zelf kandidaat voor gouverneur, dan kan je ook in zo’n vakantiehuis verblijven."

Een twitteraar maakte alvast volgende conclusie van de hele situatie:

Meest gelezen