NOS-correspondent in Parijs krijgt per toeval Mexicaanse miljardair voor micro: "Ik wist van niks"

"Ik heb verdomme geen idee wat je zegt." Dat kreeg NOS-correspondent Frank Renout te horen van een autobestuurder toen hij in Parijs lukraak enkele automobilisten interviewde over de verplichte milieusticker. Zonder het te beseffen had Renout daarbij Emilio Azcárraga voor de microfoon gekregen, een van de rijkste zakenmannen van Latijns-Amerika.

Correspondent Renout sprak voor een verslag voor het NOS-journaal zo'n 20 autobestuurders aan in de Franse hoofdstad. De auto van Azcárraga was hem opgevallen wegens de Nederlandse nummerplaat, staat op de website van de NOS.

Zonder enig idee te hebben wie achter het stuur zat, stelde Renout vast dat de man geen milieusticker had gekleefd. "Ik heb verdomme geen idee van wat je zegt", proest de Mexicaanse miljardair het in het Spaans uit. "Dit is een grap. Goeie grap, vriend."

Dat Azcárraga geen sticker heeft, komt volgens de Mexicaan omdat hij met een huurauto rondrijdt. Wanneer Frank Renout zegt dat er toch een boete kan volgen, reageert de rijke Mexicaan laconiek: "Dat is prima." En met de duim omhoog rijdt hij weg.

"Ik wist van niks"

Het was de Nederlandse correspondent in Mexico Jan-Albert Hootsen die opmerkt wie Frank Renout per toeval wel had kunnen strikken: Emilio Azcárraga, een machtige Mexicaanse televisiebaron. "Ik wist van niks!", aldus een verraste Renout.

Het filmpje van het interview wordt intussen gretig opgepikt in Mexico zelf. Azcárraga is normaal gezien amper benaderbaar voor interviews. "Mijn Mexicaanse collega's zeggen nu: je had nog veel interessantere vragen kunnen stellen als je wist wie je voor je had", reageert Frank Renout.

U kunt het interview met Azcárraga herbekijken op de website van de NOS.

Meest gelezen