Overleg tussen sociale partners en Groep van Tien loopt opnieuw vast

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) betreurt dat het sociaal overleg binnen de Groep van Tien is vastgelopen. Hij roept de sociale partners op opnieuw rond de tafel te gaan zitten.

De toponderhandelaars van vakbonden en werkgevers zouden normaal gezien vandaag samenzitten. Die vergadering werd afgelast. Het water tussen beide partijen is nog steeds te diep na de breuk die enkele weken geleden is ontstaan over de dossiers van de proefperiode en het minimumloon. Een nieuwe datum is nog niet geprikt.

Vicepremier Peeters betreurt het vastlopen van het sociaal overleg. "De kracht van het sociaal overleg ligt precies in het blijven zoeken naar oplossingen via sociale dialoog. Straffe verklaringen zijn nu niet aan de orde", aldus de minister. "De sociale partners moeten hun verantwoordelijkheid nemen en opnieuw rond de tafel gaan zitten om voor de belangrijke dossiers tot een onderhandelde oplossing te komen, zoals ze in het Interprofessioneel Akkoord (IPA) zijn overeengekomen."
 

Meest gelezen