Verschillende perrons in station Leuven afgesloten door toevloed Werchtergangers

In het station van Leuven zijn vanmiddag verschillende perrons afgesloten omdat die bomvol staan met mensen die het festival Rock Werchter hebben bijgewoond en op weg zijn naar huis. Dat meldt de federale politie.

De mensenmassa kan voor onveilige situaties zorgen, reden waarom de politie de perrons tijdelijk heeft laten afsluiten. "We vragen iedereen om de richtlijnen van de politie op te volgen, zodat de terugkeer vlot en veilig verloopt", klinkt het bij de federale politie.

"Het is momenteel zeer druk in het station van Leuven", zegt een woordvoerster van de federale politie. "De uitstroom aan festivalgangers van Rock Werchter zorgt voor een massale instroom op het station. Al die mensen willen tegelijk naar huis. We doen ons best om dat in goede banen te leiden. Dat brengt mee dat we een perron soms moeten afsluiten als het te vol staat, ook om te vermijden dat er mensen op de sporen gaan lopen. We vragen iedereen om geduld te oefenen en de richtlijnen van de politie op te volgen, zodat de terugkeer naar huis voor iedereen vlot en veilig verloopt."

Intussen heeft de NMBS bekendgemaakt dat zowat 30.000 mensen de trein hebben genomen om van en naar het festival te reizen. Met hun festivalticket konden de muziekliefhebbers een gratis treinbiljet downloaden op de website van NMBS.

 

Meest gelezen