Weyts laat keuringscentra extra controleren op lege roetfilters

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil de autokeuringscentra een extra controle laten uitvoeren op mogelijk lege roetfilters. Als er een vermoeden is van een leeggehaalde roetfilter, moet de eigenaar van de auto naar een officiële dealer om een attest.

VRT Nieuws bracht vandaag aan het licht dat elk jaar tienduizenden dieselauto's waarbij de roetfilter illegaal is weggehaald, toch door de autokeuring raken.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil daarom dat de keuringscentra extra controleren op die roetfilters, door bijvoorbeeld op de filters te kloppen. (Klinken ze hol, dan is de roetfilter vermoedelijk weggehaald.)

Heeft de keuring een vermoeden dat de roetfilter is weggehaald, dan moet de eigenaar van de auto naar een officiële dealer om een officieel attest. Daarmee moet hij dan terug naar de keuring, zo niet raakt de auto niet gekeurd.

In een reactie aan VRT Nieuws laat Weyts weten dat hij daarover zal samenzitten met de keuringscentra.

Meest gelezen