Brengen oude uitspraken van brexitonderhandelaar premier Theresa May in verlegenheid?

De Europese Unie moet met de grond gelijk gemaakt worden, is een obstakel voor de wereldvrede én onverenigbaar met een vrije samenleving. Dat heeft de Britse brexitonderhandelaar Steve Baker gezegd bij een bijeenkomst van een rechtse denktank, zo'n zeven jaar geleden. Dat meldt The independent.

Nog op die bijeenkomst zegt Baker dat hij vrije handel en vrede wil voor alle Europese landen en voor de hele wereld. "Zoals ik het zie is de Europese Unie daar een obstakel voor." Zo meent hij dat de Europese Unie tot economisch nationalisme op continentale schaal heeft geleid, "terwijl de hele opzet net was om economisch nationalisme tegen te gaan".

De uitspraken van het nieuwste lid van het brexit-onderhandelingsteam zouden de Britse premier Theresa May wel eens in verlegenheid kunnen brengen, zeker nu ze deze week heeft afgesproken met enkele Europese leiders zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron.

Bekijk de video (vanaf 3:38)

Meest gelezen