Canadese baby krijgt ziekteverzekeringskaart zonder geslachtsaanduiding

In de Canadese provincie Brits-Columbia is een ziekteverzekeringskaart uitgereikt aan een baby, waarop het geslacht van het kind niet is gespecificeerd. Het zou wereldwijd de eerste keer zijn dat het geslacht van een persoon niet is bepaald op een officieel document.

Searyl Atli, een baby van acht maanden, heeft van de Canadese provincie Brits-Columbia een ziekteverzekeringskaart ontvangen waarop het geslacht is aangeduid met de letter "U". Die "U" zou staan ​​voor unspecified (ongespecificeerd) of undetermined (onbepaald).

Dat gebeurde op vraag van Kori Doty, een alleenstaande ouder en transseksueel die zich noch als man, noch als vrouw identificeert. Doty wil dat het geslacht van het kind ook wordt geschrapt van het geboortecertificaat en andere officiële documenten, maar dat heeft de provincie tot nog toe geweigerd.

Volgens Britse media is Brits-Columbia de eerste overheid die een niet-geslachtsspecifiek overheidsdocument uitreikt. Ontario en Alberta, twee andere Canadese provincies, overwegen om ook documenten uit te reiken met een derde, onbepaalde geslachtscategorie.

Meest gelezen