Drukker verkeer in Liefkenshoektunnel door vele wegenwerken

Door de vele wegenwerken in en rond Antwerpen is het verkeer in de Liefkenshoektunnel sterk toegenomen. De voorbije maand maakte bijna een kwart meer personenwagens gebruik van de toltunnel, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook het vrachtverkeer is toegenomen.

De voorbije maand juni was er sprake van een totale stijging van 22 procent, of bijna een kwart meer voertuigen die gebruikmaakte van de Antwerpse Liefkenshoektunnel. Bij de personenwagens waren er 620.000 gebruikers tegenover 510.000 in juni vorig jaar. Daarnaast maakte ook 13 procent meer vrachtwagens gebruik van de toltunnel.

Volgens de directie is de toegenomen drukte in de Liefkenshoektunnel onder meer te wijten aan de wegwerkzaamheden aan de Antwerpse Leien. Een andere mogelijke reden zijn de lange files op de E17, vanaf Haasdonk of Sint-Niklaas tot aan de Kennedytunnel, die vaak de ganse dag aanhouden. 

De Liefkenshoektunnel die de linkeroever tussen Kallo en Lillo verbindt met de rechteroever heeft een totale lengte van 1.374 m en telt twee rijstroken per koker. De tunnel wordt sinds 2004 uitgebaat door een zelfstandige dochteronderneming van de NV BAM, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel.

Meest gelezen