Ed Sheeran stopt met Twitter: "Vol met mensen die gemene dingen zeggen"

Wereldster Ed Sheeran stopt met Twitter. Dat heeft hij gezegd in een interview met The Sun. Sheeran is de negatieve commentaren beu. "Ik ga erop en ik zie enkel mensen die gemene dingen zeggen. Twitter is daar een platform voor." Zijn account blijft voorlopig wel online, maar er komen enkel nog automatisch gegenereerde tweets op.
Lies Borgers

"Ik ben volledig gestopt met Twitter", zegt Sheeran aan The Sun. "Ik ga erop en ik zie enkel mensen die gemene dingen zeggen. Twitter is daar een platform voor. Eén opmerking kan je dag verknallen. Daarom ben ik ermee gestopt. Ik brak er mijn hoofd over om te bedenken waarom mensen me zo haten."

Recent had Sheeran, die met "÷" wereldwijd de best verkochte plaat van het jaar heeft gemaakt, af te rekenen met een stroom van negatieve commentaren van Lady Gaga-fans, omdat hij zich negatief over haar zou hebben uitgelaten. "Ze hadden een interview gelezen en namen aan dat ik het over haar had, en dan haten ze me allemaal. Maar het had er helemaal niets mee te maken."

De singer-songwriter was eind juni headliner op het Britse festival Glastonbury. Achteraf werd in online commentaren de vraag gesteld of hij wel echt live gespeeld had. Dat ontkende hij met duidelijke ergernis in een van zijn laatste tweets. "Ik dacht nooit dat ik het zou moeten zeggen, maar alles wat ik doe op het podium is live, het is een loopmachine, geen bandje. Google het aub."

Ook op zijn hit "Galway girl" kreeg Sheeran heel wat kritiek te slikken van Twitteraars. Over het nummer, dat een Iers folkdeuntje heeft, wordt onder meer gezegd dat het vol zit met clichés en dat de Ierse muziek belachelijk wordt gemaakt.

De Twitteraccount van Sheeran staat nog steeds online, maar zijn 19 miljoen volgers krijgen enkel nog automatisch gegenereerde tweets te zien die doorverwijzen naar Instagram.

Sheeran is niet de eerste beroemdheid die de negativiteit op Twitter beu is. Eerder stopten onder meer Lilly Allen, Stephen Fry en Lena Dunham (al dan niet tijdelijk) met tweeten omdat ze af te rekenen hadden met internettrollen. Twitter zelf probeert maatregelen te nemen om beledigingen, homofobie, seksisme en racisme op de microblogsite tegen te gaan.

Meest gelezen