Fitnessfederatie: "Dopingslikkers anders aanpakken"

De Vlaamse fitnessfederatie wil amateursporters die anabolen of spierversterkers gebruiken anders aanpakken. Vanmorgen kaartte Hans Cooman van het Vlaams antidopinglandschap aan dat te veel jongeren hun toevlucht zoeken tot anabolen.
McPHOTO / WIDMANN

"Iemand die betrapt wordt, krijgt enerzijds een zware geldboete die kan oplopen tot een paar duizend euro, en daarnaast mag men gedurende vier jaar niet meer trainen in eender welke sportclub", zegt Eric Vandenabeele van de fitnessfederatie.

"Eigenlijk vinden we dat een heel jammere zaak. Als we denken aan het gezondheidsbeleid, dan denk ik dat het heel onlogisch is van tegen mensen te zeggen dat ze de komende vier jaar niet meer mogen trainen. Eigenlijk moeten we bewegen altijd promoten."

Vanmorgen waarschuwde dokter Hans Cooman van het Vlaams antidopingagentschap voor de verslavings- en gezondheidsrisico's van spierversterkende middelen. Hij pleitte voor preventie in de amateurclubs waar jongeren trainen.

Meest gelezen