Honderden Italiaanse politieagenten in het geweer tegen de maffia

Meer dan 1.000 Italiaanse agenten hebben deelgenomen aan een grootschalige operatie tegen de Ndrangheta, de maffia in Calabrië. Tegen 116 leden van de organisatie loopt een aanhoudingsbevel van het Italiaanse gerecht.

De aanklachten tegen maffiosi gaan onder meer over afpersing, fraude en onwettig wapenbezit.

De operatie was gericht tegen 24 families in Calabrië, een regio in het zuiden van Italië. De carabinieri kregen onder meer de steun van helikopters.

De Ndrangheta, die haar naam ontleent aan het oude Griekse woord voor "moed", is sterker dan de Siciliaanse en Napolitaanse maffia dankzij de cocaïnetrafiek met Latijns-Amerika. Ze zou meerdere honderden clans tellen en actief zijn in een dertigtal landen

Meest gelezen