Meer dan tien mensen besmet bij nieuwe uitbraak van zika in Thailand

In de noordelijke provincie Pichit, op 330 km van de Thaise hoofdstad Bangkok, zijn 11 mensen besmet geraakt met het zikavirus. De 11 besmette personen worden momenteel in het ziekenhuis behandeld. 27 anderen werden onder toezicht geplaatst. Over de oorzaak van de besmetting is nog niets bekend.
AFP or licensors

De overheid heeft een gespecialiseerd team naar de getroffen regio gestuurd om zoveel mogelijk muggen uit te roeien en de verspreiding van het virus te stoppen.

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid waarschuwt de bevolking voor het huidige moessonseizoen, waarin meer muggen het virus dreigen te verspreiden.

 

De meest voorkomende symptomen van zika zijn koorts, uitslag, hoofdpijn, gewrichtspijn, rode ogen en spierpijn. Die symptomen kunnen een paar dagen tot een week aanhouden.

Het virus is zelden dodelijk. Meestal worden mensen niet ziek genoeg om naar het ziekenhuis te gaan. Zodra iemand is besmet en hersteld, zijn ze waarschijnlijk immuun voor toekomstige infecties.

Het zikavirus is vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen, omdat het microcefalie bij de foetus kan veroorzaken. Microcefalie wordt gekenmerkt door een onderontwikkeling van de schedel en de hersenen.

AFP or licensors

Meest gelezen