Parkeerterrein langs E40 in Westkerke opnieuw open.

Het parkeerterrein langs de E40 in Westkerke bij Oudenburg, in West-Vlaanderen, is sinds vanmorgen weer open. Het terrein werd drie jaar geleden gesloten omdat er te veel problemen waren met mensensmokkelaars en vluchtelingen die zich probeerden te verstoppen in vrachtwagens op weg naar Groot-Brittannië. Nu zijn er maatregelen genomen voor het terrein.

Voor wie via de E40 naar de kust rijdt, zijn de borden waarop al lang voor de kust het afsluiten van de parking in Westkerke wordt aangekondigd, een bekend zicht. Maar die borden staan op het punt te verdwijnen. Enkele jaren terug is het parkeerterrein afgesloten, omdat er te veel overlast was door vluchtelingen die er probeerden om in vrachtwagens te kruipen om zo in Groot-Brittannië te geraken. Die parking is vandaag opnieuw geopend.

Er is meer controle via camera's en er is een afsluiting geplaatst. Daardoor zouden vrachtwagenchauffeurs voortaan veilig hun rustpauze kunnen nemen in Westkerke. Later wordt de plaats nog uitgebreid en komt er nog een groter sanitair blok. Volgens minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is het de bedoeling om langs de E40 een cascade te creëren van snelwegparkings voor kortparkeren en parkings voor langparkeren.

Concreet worden de parkings van Groot-Bijgaarden, Wetteren en Westkerke ingericht als langparkeerparkings. De parkings van Drongen en Mannekesvere worden dan weer kortparkeerparkings die ’s nachts sluiten. De parking van Jabbeke wordt nu nog bewaakt ’s nachts, maar wordt vanaf eind dit jaar ook gesloten ’s nachts.

Meest gelezen