Pedofiel die 24 meisjes lastigviel via Facebook twee jaar de cel in

Een 37-jarige man uit Aalst is veroordeeld tot 5 jaar cel omdat hij 24 minderjarige meisjes lastigviel op Facebook, hen om seksuele handelingen vroeg en uiteindelijk ook een meisje van 13 jaar verkrachtte in De Panne. Van de 5 jaar cel is 2 jaar effectief, de rest met uitstel onder een reeks strenge voorwaarden. Zo moet de man zich chemisch laten castreren.
Cedric Hatto

De man zocht contact met de minderjarige meisjes via Facebook in een groep voor tieners. Hij deed zich zelf voor als minderjarige en kon zo liefst 24 meisjes strikken voor gesprekken.

Hij maakte slachtoffers in gans het land: Koksijde, Niel, Maldegem, Luik en elders. De feiten kwam uit toen de ouders van het meisje van 13 vonden dat ze erg raar deed en diverse seksueel getinte sms'jes in haar gsm vonden. Daarin vroeg de man om naaktfoto’s, en beloofde haar een smartphone en een halsketting om te kunnen afspreken.

Ze stapten ermee naar de politie en uit onderzoek bleek dat het kind als eens had afgesproken met de man in een bos. Daar is het meisje verkracht geweest.

Chemische castratie

Uit een doorgedreven onderzoek bleek dat de man in totaal al 1.292 ongepaste berichten had gestuurd naar de 24 meisjes. Hij werd dan ook meteen aangehouden. De man stemde in met een chemische castratie. Dat houdt in dat hij bepaalde hormonen zal moeten innemen om zijn seksuele driften in te perken. Bovendien krijgt hij ook een strikt internetverbod.

Drie ouders van de meisjes die lastiggevallen werden, dienden klacht in, onder wie de ouders van het meisje dat verkracht werd. Zij krijgen voorlopige schadevergoedingen. De meisjes worden psychologisch begeleid.

Meest gelezen