Termont geopereerd aan het hart: "Zal deze zomer niet aanwezig zijn op activiteiten"

De Gentse burgemeester Daniël Termont is gisteren geopereerd aan het hart. Dat laat de stad weten. De burgemeester stelt het naar eigen zeggen goed, maar hij zal wel nog een tijdje moeten rusten.

Enkele aders rond het hart van Termont waren aangetast, waardoor er vier overbruggingen moesten worden geplaatst in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. De burgemeester stelt het goed, maar moet wel een paar weken revalideren. 

"Ik zal dus deze zomer niet aanwezig kunnen zijn op verschillende activiteiten", zegt Termont in een persbericht. "Ik wil mij daar alvast voor verontschuldigen bij de Gentenaars."

Termont hoopt zo snel mogelijk zijn taken als burgemeester opnieuw te kunnen opnemen. Wanneer dat zal zijn, laat Termont afhangen van de dokters. Men gaat uit van de rest van de zomer. Tot de Gentse Feesten neemt Open VLD-schepen Mathias De Clercq het stokje over als waarnemend burgemeester. Daarna krijgen verschillende schepenen een beurtrol.

Twee jaar geleden was Termont ook al even buiten strijd. Toen werd hij geopereerd aan darmkanker. Zijn hart wordt al langer in de gaten gehouden, maar de situatie werd acuut waardoor de burgemeester ongepland onder het mes moest.

Meest gelezen