Vrouw in Limburg aangevallen door everzwijn

In de Limburgse stad Beringen is een vrouw aangevallen door een everzwijn. De vrouw was gaan joggen en wilde daarna met de auto naar huis rijden, toen ze op de parking werd aangevallen. De vrouw probeerde nog weg te lopen, maar tevergeefs. Ze houdt aan het voorval schaafwonden over.
© McPHOTO/W. Rolfes - creative.belgaimage.be
Archieffoto

"De everzwijn is bovenop mij en mijn hond gevlogen", vertelt Veerle Vanhove aan Radio 2 Limburg. "Ik ben dan heel hard gaan gillen, volledig in paniek. Op een bepaald moment is dat everzwijn een halve meter of een meter achteruitgegaan. Die bleef me aanstaren. Mijn hond bleef op me liggen en heeft me beschermd en gered."

Volgens de burgemeester van Beringen gaat het om een gekweekt everzwijn want wilde everzwijnen zouden geen contact met mensen zoeken.

Meest gelezen