"We gaan van onze kerken wel geen danszalen maken, he?"

De gemeente Haacht bekijkt of ze een of meer kerken uit de zes parochies een andere bestemming gaat geven. Maar concrete voorstellen zijn er nog niet.

Net als overal in ons land daalt ook in Haacht het aantal kerkgangers. De gemeente nam de proef op de som en voerde een telling uit in de zes kerken.

Conclusie: gemiddeld zijn er 65 kerkgangers in Haacht. In de Sint-Hubertuskerk zijn er zelfs maar 20 kerkgangers. Reden genoeg dus om te onderzoeken of een of meer kerken geen andere bestemming zouden kunnen krijgen.

André Leroy, de voorzitter van kerkfabriek Sint-Lucia, is het idee wel genegen. "Er zullen binnen afzienbare tijd toch voorstellen moeten worden gedaan om de kerken een andere of een bijkomende bestemming te geven. We staan hier zeker voor open, maar concrete voorstellen zijn er nog niet."

"Maar het is en blijft een kerk. Daar moet rekening mee gehouden worden", waarschuwt Leroy. "We gaan van onze kerken wel geen danszalen maken, he?" Een danszaal zal het wellicht niet worden, maar op zondag 20 augustus organiseert Swing Wespelaar na jaren opnieuw een gospelmisviering in de Sint-Luciakerk.

Meest gelezen