Belgische uitgeverij Hannibal bekroond op fotofestival in Arles

De Belgische uitgeverij Hannibal heeft op het fotofestival "Les rencontres de la photographie" in de Zuid-Franse stad Arles de "Prix du Livre Historique" gewonnen. Hannibal kreeg de prijs voor een boek van de Iraakse fotograaf Latif Al Ani.

Het boek toont het werk van Latif Al Ani, een Iraakse fotograaf die van de jaren 1950 tot 1970 het leven in zijn land vastlegde. Hij documenteerde zo in zwart-witfoto's het steeds westerser wordende alledaagse leven, de politieke cultuur en de industrie.

Latif Al Ani maakte in opdracht van een Britse oliemaatschappij ook luchtfoto's van Bagdad. Maar onder het regime van Saddam Hoessein werd hij verplicht te stoppen met fotograferen.

Het fotofestival in Arles loopt nog tot 24 september.

Meest gelezen