Europees groen licht voor overname Opel door PSA Peugeot Citroën

De Europese Commissie heeft de overname van autobouwer Opel door PSA Peugeot Citroën goedgekeurd, zonder extra voorwaarden. "De transactie doet geen concurrentieproblemen ontstaan in de relevante markten", oordeelt de Commissie.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Franse autogroep PSA Peugeot Citroën maakte begin maart bekend dat het de Europese tak van de Amerikaanse groep GM, bestaande uit Opel en het Britse zustermerk Vauxhall, wilde overnemen voor 1,3 miljard euro. Samen vormen ze het op een na grootste autoconcern in Europa, na Volkswagen.

De Europese Commissie wijst er onder meer op dat het marktaandeel van het fusiebedrijf in de meeste landen relatief klein blijft. De nieuwe entiteit zal ook sterke concurrentie blijven ondervinden van concurrenten als Renault, Volkswagen, Daimler, Ford, Fiat en verschillende Aziatische autobouwers, stelt de Commissie.

Meest gelezen