Geen cash meer op bus en tram

Over enkele jaren kunnen passagiers van De Lijn geen ticket meer kopen bij de bestuurder. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Alle voertuigen worden uitgerust met een terminal waar je met een betaalkaart of smartphone kan betalen. De Lijn wil geen cash meer op haar bussen en trams.

Contactloos betalen gaat erg snel: je houdt je betaalkaart of smartphone tegen de terminal en klaar. Een pincode is niet nodig. De Lijn wil al langer af van cash geld op haar voertuigen. Het is tijdrovend voor de chauffeur als hij kaartjes moet verkopen en wisselgeld is altijd een potentieel gevaar. De Lijn ontmoedigt het onder meer door hogere tarieven.

Tegen 2020

Voorlopig kan je nog altijd een kaartje kopen op de tram of de bus. Maar tegen uiterlijk 2020 wil De Lijn alle voertuigen uitgerust hebben met een terminal voor contactloos betalen en dan mag het niet meer. Andere betaalmogelijkheden, zoals het sms- en m-ticket, blijven bestaan.

Meest gelezen