Jonge Afghaan aangehouden die zijn buddy probeerde aan te randen

In Antwerpen is een 18-jarige Afghaan aangehouden omdat hij heeft geprobeerd zijn buddy aan te randen. Het gaat om een vrouw die de jongeman als vrijwilligster in huis had opgenomen. OCMW-voorzitter Duchateau wil de man het land uitzetten.

In Antwerpen loopt een buddy-project waarbij vrijwilligers samenwonen met jonge vluchtelingen. Momenteel worden op die manier dertien vluchtelingen opgevangen.

De 18-jarige Afghaan woonde samen met zijn buddy in hetzelfde huis, maar wel met aparte slaapkamers. Toch viel de jongeman haar op een nacht lastig. De vrouw kon zich uit de voeten maken en de politie waarschuwen. De jongeman werd gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen.

Streng optreden

OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) is geschokt door de feiten en wil dat er streng wordt opgetreden. "Wij proberen die jongeman alle kansen te geven om deel uit te maken van onze maatschappij, om hem maximaal kansen te geven om stappen vooruit te zetten in het leven en hij maakt daar op een zeer foute manier misbruik van, dat is iets wat we niet kunnen pikken", zegt Duchateau.

Duchateau heeft aan staatssecretaris voor Asiel Theo Francken gevraagd om het vluchtelingendossier van de man opnieuw te openen en om te bekijken of hij op basis van deze feiten het land kan worden uitgezet. De man was niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft zelfs in een instelling gezeten voor voorgaande feiten. Die informatie was niet tot bij het OCMW geraakt. Daar zal nu nog strenger worden gescreend.

Meest gelezen